Scroll To Top

MARCEL DE ZWAAN

Marcel  is gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrecht en mediarecht. Marcel was partner bij Houthoff en werkte eerder  bij het Holland Festival.
Marcel heeft veel ervaring in de advies- en de procespraktijk en was onder meer  betrokken bij grensverleggende zaken zoals bij de schermutselingen bij  introductie van gratis internet (Ilse/Wanadoo), de opkomst van de imagorechten in het betaalde voetbal (de Croky-affaire), de introductie van de databankbescherming (Telegraaf/ NVM) en van het volgrecht (Simonis & Buunk/Pictoright). Marcel publiceert regelmatig over onderwerpen op zijn vakgebied. Hij is voorzitter van de redactie van het tijdschrift voor auteurs-, media- en informatierecht (AMI) , auteur van het boek “Geen beelden Geen nieuws" en lid van het bestuur van de Vereniging voor Auteursrecht. Naast advocaat is Marcel ook lid van het College van Toezicht Auteursrechten.

Marcel de Zwaan

mrdezwaan@bremerdezwaan.nl
+31622481565

LinkedIn Profiel


MONICA BREMER

Monica is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, waaronder good governance. Zij heeft veel ervaring met fusies, samenwerkingsverbanden en geschillen in de non-profit, cultuur- en zorgsector. Naast haar werkzaamheden als advocaat vervult Monica diverse toezichtfuncties (De Groene Amsterdammer en VPRO). Van 2015-2019 was Monica als toezichthouder lid van de Raad van de Orde van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Zij heeft gedoceerd bij diverse postacademische opleidingen, geeft regelmatig gastcolleges en treedt op als moderator. Van 2007-2012 is Monica als universitair docent (Kunst & Recht) aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam verbonden geweest. Monica staat op de lijst van te benoemen personen in procedures bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam en is aangesloten bij de Stichting Rimari.

Monica Bremer

mbremer@bremerdezwaan.nl 
+31622795277

LinkedIn Profiel

CORSTIAAN KAN

Corstiaan is beëdigd als advocaat in januari 2018 en werkzaam in de praktijk van Bremer & De Zwaan sinds oktober 2016. Corstiaan studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en schreef zijn scriptie over de parodie-exceptie in het auteursrecht. Tijdens zijn studie (master strafrecht en burgerlijk recht) is hij werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie in Den Haag. Corstiaan is een fanatieke basketballer en speelde in de Nederlandse eredivisie (Matrixx Magixx Nijmegen) en komt nu uit voor de Harlem Lakers (Amsterdam)

Corstiaan is lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten en maakt deel uit van de redactie ‘Intellectuele eigendom’ van OpenRecht.

Corstiaan Kan

ckan@bremerdezwaan.nl
+31615629697

LinkedIn Profiel